Een juiste foute kerstpull

Ik had geen plan, maar wel een hoofd vol bezigheid en de vraag van MamC of ik mee wilde gaan naar een workshop zeefdrukken, georganiseerd door Bobbinhood in samen werking met Marleen van My Blou. Eef zag dat ook wel zitten.

Ja, schrijf me maar in, antwoordde ik en stortte even later de centjes op de rekening.

De dag zelf overkwam mij. Een uur voor vertrek las ik de voorbereiding nog eens door realiseerde ik me dat ik een lichte stof nodig had om te bedrukken. S***. Totaal vergeten en niet echt iets wat ik in de kast heb liggen: effen, lichte stoffen daar blijf ik liefst zo ver mogelijk bij vandaan. Wassen is niet mijn hobby, zie je.

Tot mijn oog viel op een overschot gouden glittersweater van deze jurk. Oef!

Eén van de eerste dingen die Barbara van Bobbinhood me vroeg, was wat ik wilde drukken. Euhm, geen idee eigenlijk. Bergen? Of hulst? Misschien toch maar dat laatste nu december aangebroken was? Lekker fout, mag af en toe.workshop zeefdrukken Bobbinhood

workshop zeefdrukken Bobbinhood

Het werd hulst, samen met de gouden glitter sweater was kerstiger haast onmogelijk.

Na een geweldige leerrijke, ontspannen, gezellige, lekkere namiddag keerde ik met een bedrukte stof en een zeefdruk kit onder de arm naar huis. Met nog geen flauw idee wat ik van de stof ging maken.

Tot ik plots dacht aan een patroon uit het nieuwe boek van Eef  (Eulala c’est chic) ‘Not Another Vshirt’: een mooi oversized model, met een V-hals om wat vrouwelijkheid toe te voegen. Eigenlijk is het een t-shirt patroon, maar in sweaterstof lukt dit ook perfect.  Dat is net het hoofddoel van Eef met haar boek ‘Matching Outfits Matching Minds‘ afgekort MOMM: patronen die een basis vormen om onderling te mixen en te matchen. Met of zonder je zoon of dochter.  Heerlijk spelen met patronen.
Ik negeerde mijn angstzweet voor de v-hals en volgde de bijgevoegde instructies van Eef nauwgezet op: driegen, driegen, driegen. Het lukte perfect. Al zou ik er graag nog een paar maken om er zeker van te zijn dat dit geen lucky shot was.

Tijdens het naaien, zag ik mijn kerstpaspel van bij Hexagoon plots in mijn naaidoos liggen en besloot ik die in de naad aan de mouw te verwerken. Kerstig tot de 2de macht.kerstpull kersttrui De sweater werd gepast en bewonderd in de grote spiegel van mijn inloopkast, met mijn groene tule rok in het spiegelbeeld op de achtergrond.
Daar kreeg ik het dan: mijn Eureka moment, mijn Aha Erlebnis. Kerstig tot de 3de macht.MOMM not another vshirt

En het beste van al? Morgen is dat geweldige boek van Eef net klaar, na weeeeeeken van uitstel, net voor kerst. Wil je er als de kippen bij zijn? Dan kan dat. Vrijdagavond kan je je boek gaan afhalen bij Eef thuis in Holsbeek.  Het boek reserveren doe je hier.MOMM Matching Outfits Matching Minds

Ik kom maar tot één blije bevinding:

 Alles is juist aan deze foute sweater. Geen plan is soms het beste plan dat er is.

HO HO HO!! Zalig kerstfeest iedereen!!

 

Extra info:

↑↓Not another Vshirt – uit het boek Matching Outfits Matching Minds (Eef Theys) – nu al verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel, binnenkort overal.

↑↓Workshop zeefdrukken – Bobbinhood

De foto’s zijn niet zo scherp als ik zou willen, maar passen perfect in het foute juiste thema. 😉

11 thoughts on “Een juiste foute kerstpull

  1. Geweldige foute kersttrui 🙂 en heel fijn dat we weer eens samen op zwier konden!
    Het woord “kersttrui” alleen al klinkt zo gezellig! De V-hals was een prima keuze. Die moet ik de volgende keer ook eens proberen. (Mijn kerstversie kreeg een ronde hals. Ook zeer aan te raden, maar die van jou is toch echt meer girly hoor.)

      1. Ja, ik kocht de maxikit bij bobbinhood en daarmee kan je zelf thuis aan de slag gaan. Je moet ze wel apart aankopen en zit niet in de prijs van de workshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *