fbpx

Verwennerij op zondag

uitgelichte def

Zondagvoormiddag is mijn rust – moment. En dat breng ik vooral door in de badkamer.

Er zal ongetwijfeld ooit een einde aan komen, maar als de planning het even toelaat, is zondagvoormiddag ‘me –time’ ten huize Eveline en co.

Echtgenoot en ik blijven dan zo lang mogelijk in bed liggen. Uiteraard zijn de Kabouters het daar meestal niet mee eens, dus nemen we het getrek aan onze oren en het gespring op ons bed er bij. Ondanks het gestamp tegen onze schenen, de rake linker in onze onbeschermde buik en de menige aanvaringen tussen tenen en onschuldige oorschelpen, volharden we zo lang mogelijk in de boosheid.

En door de klierkoorts mag ik niet klagen: Echtgenoot geeft het tegenwoordig vaak na een half uurtje op om mij nog wat te laten snoozen in bed. Heerlijk is dat!

De pijama’s blijven wat langer aan en er wordt uitgebreid ontbeten. En ja hoor, daar komt al eens spek en eieren aan te pas. Ik heb Echtgenoot nog niet zo ver gekregen dat hij ook het ontbijt klaarmaakt, but I’m working on it!

Na het ontbijt glip ik dan terug naar boven en trek me terug in de badkamer. Zondagvoormiddag is het ideale moment voor een mini wellness in huis: uitgebreid douchen, haren wassen, scrubben, bodylotion smeren, maskertje aanbrengen, enfin: plamuren, maaien en metsen waar nodig.

Ja, het moet gezegd, ik zie er niet van nature zo fa-bou-lis-tic uit. Hate to burst that bubble, maar het is wat het is. *Note the sarcasm*

Maar wat gebruik ik dan?

  • Zalige shampoo en conditioner

Sinds enige tijd gebruik ik producten van ‘evo’ die ik bij mij kapper koop. Ik gebruik al langer kappersshampoo voor mijn haar. Ik ben namelijk nogal freakyshly gesteld op mijn bruine lokken.

Evo is een merk dat beweert geen sulfaten, siliconen en andere slechte chemicaliën te bevatten. Ook hun kleuringen zouden milieu – en gebruikersvriendelijker zijn, maar laten we niet te naïef zijn. Een mens mag natuurlijk hopen.

Ik ben in elk geval als de dood voor een vette haardos en vroeger waste ik mijn haren dan ook elke dag. Mega – ongezond natuurlijk, I know. Met enige schroom heb ik dit kunnen afbouwen naar een wasbeurt om de andere dag. Een regel waar ik me nu strikt aan houd, ook al kost dat soms nogal wat moeite.

Regel 2 die ik altijd toepas bij het wassen van mijn haar: voorwassen met een basic – shampoo, dan pas het goede spul er op. Dat is een tip die ik kreeg van een BFF – ke: een eerste keer wassen met een “gewone” shampoo (ik gebruik die van Schwarzkopf of Wella omdat dat volgens mijn kapper de beste is in de supermarkt) om al het vuil te verwijderen, de tweede keer met de kappersshampoo. Als het vuil weg is, dan zou die namelijk beter zijn werk kunnen doen. Bovendien ben je ook spaarzamer met je dure shampoo. Win – win.

Na twee wasbeurten, de conditioner er op. Ik was mijn haar niet alleen op zondag, maar als de wasbeurt op zondag valt, dan was ik extra lang en kan de conditioner er lekker lang in blijven zitten.

Shampoo def

Voor mij werkt het, ik vind mijn haar zacht en glanzend.

  • Schuimende douchegel en gezichtszeep 

Over douchegel heb ik eigenlijk geen mening: ik gebruik wat Echtgenoot koopt in de winkel. Meestal is dat Melkmeisje, nu had hij eens Palmolive gekocht. Ik gebruik er eigenlijk weinig van, weet niet goed waarom, ik heb altijd het gevoel dat dat te hard schuimt om goed te zijn.

En dan heb je nog die éne biologie les van vroeger natuurlijk…over gisten enzo. Brrr…

Voor mijn gezicht gebruik ik een wasgel van La Roche-Posay op aanraden van de dermatoloog. Ik had namelijk nogal een vettig huidje met verstopte poriën enzo. Sinds ik Effaclar gebruik, is dit een stuk beter.

gezichtszeep def

  • Heerlijke scrub voor het lichaam

Af en toe moet je scrubben, so they say. Om de dode huidcellen te verwijderen. Ik heb niet een echt een droge huid en zie niet altijd effect van een scrub. Maar mijn huid voelt wel zachter aan nadien, dus toch wat effect.

Voor mij maakt de scrub in elk geval wel het wellness gevoel een beetje compleet.

Scrub def

  • Glibberige bodylotion

Na het wassen, hydrateren! Zo heb ik me laten wijsmaken want onze huid is eigenlijk niet bestand tegen een douche elke dag. Elke dag bodylotion gebruiken, zie ik echter niet zitten. Dat glibberige spul kruipt overal en plakt.

Ik was dan ook best blij met de uitvinding van ‘bodylotion voor onder de douche’. Insmeren, afspoelen en afdrogen. Ik gebruik die van Nivea, ik zou niet weten of het helpt, maar het feit dat je hem onder de douche kan gebruiken, verlaagt voor mij de drempel enorm. Anders zou ik helemaal geen bodylotion gebruiken.

Douchegel def

De douche wel goed spoelen nadien, de vloer is namelijk soms glad na gebruik!

  • Smeuïg masker/scrub voor het gelaat 

Om mijn gezicht nadien nog extra goed te reinigen, gebruik ik al eens graag een maskertje. Ik heb er al verschillende uitgeprobeerd en blijf dat ook doen. Dat is gewoon de fun er aan.

Gisteren heb ik er ééntje van Hema gebruikt en ik heb ook een scrub van Nuxe in huis. Het masker van Hema viel wat tegen: het zou hard worden en makkelijk te verwijderen zijn,maar dat was niet echt het geval. Niet getreurd, er zijn nog andere soorten van Hema om uit te testen en dat ga ik ook doen.

masker def 

  • Lichte dagcrème en smeuïge oogcrème

Sinds ik op tram 3 zit, besteed ik wel aandacht aan de hydratatie van mijn gezicht. Ik gebruik elke dag een dagcrème, maar heb een hekel aan vettige crèmes die een film op mijn huid leggen. Ik glim sowieso al beter dan de beste glimworm, dus neen bedankt.

Sinds mijn bezoek aan de dermatoloog, gebruik ik ook hier de Effaclar DUO+ van La Roche Posay. Die hoort bij mijn wasgel en ik ben daar echt tevreden van. Enige nadeel: geen SPF – bescherming. Dus in de lente/zomer gebruik ik er nog een zonnecrème bovenop.

gelaat def

  • Poederige vitamine C

Ok, dit is allicht het duurste schoonheidsproduct dat in mijn kast zit, maar ik vind het toch nog altijd zijn aankoop waard. Het is een ‘Extreme C’ – poeder van Dermalogica en zou vitamine C bevatten om pigment – vlekken tegen te gaan.

extreme c def

En call me crazy, maar ik zie resultaat.

Zo, een klein overzicht van de producten die ik op zo een luie zondagvoormiddag gebruik. En zo zie ik er nadien, voorzien van de nodige make – up uit:

ikke def

 

Dank u, kei flatterende lichtinval in de auto! 😀

Voor het maai- en andere onderhoudswerk gebruik ik nog andere producten maar die laat ik voor een volgende blogpost. Het hoeft nu ook weer niet té genant in één post te worden.

Hebben jullie ultieme tips over dit een zalig ochtendritueel?

 

The following two tabs change content below.

5 Reacties

  1. liezewiezewoes
    24 mei 2016

    Och jong wat ik allemaal aan mn smoelwerk smeer is niet op te sommen 😀 Meeste ben ik wel blij van mijn soortement fruitzuur van QMS dat ik bij de schoonheidsspecialiste koop. Dat eerst smeren, 10-15 min laten inwerken en dan je dagcreme erop. Heerlijk zacht vel!
    Als scrub gebruik ik bijna altijd een lijn van Rituals. En na elke douche smeer ik mezelf in met een bodylotion van Rituals ofwel van La Sultane de Saba.
    Maskertjes heb ik nog liggen van het huismerk van een Sephora en ik heb er liggen van Mila D’Opiz. Scrub is ook van Rituals.
    Onlangs ontdekte ik via een vriendin trouwens een shampoo van Dessange voor vet haar en droge punten. Echt een toppertje. Ik moet mezelf ook verplichten mijn haar maar 1 keer om de andere dag te wassen en dat vidn i ker wel een erg goeie shampoo voor.
    Als ik es optel wat mijn vel mij kost zeg 😀
    Oh, en iets tegen pigmentvlekken in mijn gezicht, daar ga ik niet voor. Ik heb op sommige delen van mijn huid, waaronder mijn ogen, rug en in mijn haar plekken waar geen kleurpigment voorkomt en mijn vel of haar dus wit is. Niets ter wereld helpt daarvoor dus laat ik het maar zo 🙂 Ze moeten me maar inclusief dalmatiërplekken pakken 🙂

    Beantwoorden
  2. Patricia
    24 mei 2016

    Zo’n verwenmomentjes zijn zalig en noodzakelijk in deze drukke tijden. Al raak ik er niet aan toe om ze wekelijks in te lassen.
    Wat mijn producten betreft; ik ‘pap’ tegenwoordig met de Clinique superdefense moisture SPF20 dagcrème en van dezelfde lijn ook de nachtcrème. Daar ben ik wel heel tevreden over. Sinds tram 3 gepasseerd is, merk ik toch dat mijn huid meer voeding en hydratatie nodig heeft, dus kies ik nauwkeuriger wat ik smeer. Ook gebruik ik het Moisture surge overnight mask van Clinique als het wat meer mag zijn. Die werkt ’s nachts in waarna ik ’s morgens toch met een mooi zacht velleke opsta. Nadien mijn BB crème van Dior (Diorskin nude) en ik ben er helemaal klaar voor! Geen goedkope producten maar zijn geld meer dan waard.
    En ik ben eraan aan ’t denken om zo’n Sonic Cleansing system te kopen. Hydrateren doe ik genoeg denk ik, maar aan meer reinigen dan met mycellair water kom ik niet toe en ik twijfel soms of dit voldoende is.
    Ook ben ik nog op zoek naar andere goede maskers, dus andere reacties zijn welkom!

    Beantwoorden
  3. De ultieme tip is volgens mij: volhouden! Als wij zeven uur halen op een zondag hebben we lang uitgeslapen ;-). Ik heb zo geen rituelen, maar dat van die shampoo ga ik onthouden. Ik wil mijn haar wel wat mooier krijgen. De gezichtsreiniger ga ik ook zoeken bij de apotheker, ziet er goed spul uit!

    Beantwoorden
  4. kleine follow-up: na deze post besefte ik dat ik ook terug wat beter voor mezelf moest gaan zorgen. 30+ en twee jonge zonen, het doet wat met ne mens (maar dat moet ik jullie niet vertellen). Ik ben dus meteen naar de apotheker gestapt, en ik reinig nu tweemaal per dag mijn gezicht, en ik smeer wat betere cremekes, en echt, na twee weken voel ik al een geweldig verschil, en ik vind het er ook een pak beter uitzien! Dikke merci dus nogmaals voor de wake up call 😉

    Beantwoorden
    1. Eveline
      8 juni 2016

      Super en bedankt voor de follow-up! 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.