fbpx

Een kleine insight in mijn dagelijks make – up ritueel

Ik lees af en toe wel eens een beauty – blog. Heerlijk vind ik dat: ideetjes op doen, nieuwe producten leren kennen, tips en tricks…

Tijd dus om zelf eens een postje te schrijven over beauty en mijn ritueel op een gewone werkdag…voor zover ik dat al een ritueel mag noemen.

Ik geef toe: soms staat er niet veel bruikbaars op die blogs. Té uitgebreid, teveel gedoe, té speciaal of soms gewoon veel té duur.

Soms staan er echter ook nuttige tips bij. Je kan er best wel wat bijleren over producten en hun ingrediënten: waar je op moet letten, wat eigenlijk niet zo goed is voor je huid en welke bestanddelen je dus maar beter kan mijden.

Zo heb ik via die blogs micellair water leren kennen, het nut van highlighter ontdekt, heb ik bevestiging gelezen van de reden waarom ik bijna nooit nog verzorgende lippenbalsem gebruik, heb ik geleerd dat er ook primer voor je gezicht bestaat en ben ik liefhebber geworden van mooie merken als Urban Decay en Nars.

Het lezen van die blogs zorgt er ook voor dat je kerstlijstje in een mum van tijd een hele lijst geworden is. Trotse bezitter van enkele superzachte kwasten van Zoeva: check!

Kritisch blijven is echter belangrijk en daarom deze post: nooit vergeten dat de dames in kwestie – het zijn nu éénmaal meestal dames – van beauty en make – up hun hobby of zelfs hun beroep hebben gemaakt.

Daar is niets mis mee, maar dat maakt alleen dat hun dagelijkse make – up rituelen vaak niet aan mij besteed zijn. Hun dagelijkse schoonheidsritueel, is de make – up die ik aanbreng als ik  op stap ga en toch een half uurtje tijd gevonden heb voor ik moet vertrekken. Op een werkdag gebeurt het schminken in de wagen.

Het gaat trouwens ook vaak om jonge dames zonder kleine mormels die hun zachte kwasten niet moeten delen met driejarige kleuters die zich ook al eens graag “mooi maken zoals mama”.

Mijn slaap ga ik er in elk geval niet voor laten. Neemt het teveel tijd in beslag, dan denk ik al gauw: “foert, ze moeten mij maar nemen zoals ik ben en anders moeten ze maar de andere richting opkijken”.

Die stoerdoenerij duurt zo’n volle 3 minuten en dan plooi ik. De verleiding om hier en daar iets bij te werken nadat ik mezelf in de spiegel gezien heb s’ ochtends, is echter te groot.

Maar bon, om dus wat tegengewicht te bieden, vertel ik jullie wat ik dagelijks doe om er iets beter voor te komen. Pleit ik daardoor pro dagelijkse make – up voor iedereen? Nee hoor, jullie zijn stuk voor stuk knappers, maar het is zeker ook ok als je het wel graag doet.

Voor mezelf: ik was graag een ‘natural beauty’ geweest, doch helaas, zo rond 6u30 ’s ochtends is er iets teveel ‘natural’ en net iets te weinig ‘beauty’ om aanvaardbaar te zijn.

We beginnen bij de basis: sedert een jaar of 3, gebruik ik dus elke ochtend een dagcrème en sinds een goed jaar ook een oog – gelleke tegen de rimpeltjes. Het voelt ook gewoon zo lekker fris.

Ik ben wel nogal kieskeurig wat dagcrème betreft en heb me bij de keuze ervan laten adviseren door een dermatoloog. Mijn huid is nogal gevoelig voor acné en ik heb makkelijk last van verstopte poriën, dus de crème mag zeker niet te vettig zijn. Het is eigenlijk een dagcrème die tegelijkertijd ook vooral werkt op oneffenheden in de huid en andere huidproblemen. Ik haat het echt als ik de producten op mijn huid voel liggen. Mijn dagcrème en ooggel komen dus steevast van de apotheek.

Als je er wat voorzichtig mee bent, kan je er best wel enige tijd mee doen.

Dit zijn op dit ogenblik mijn keuzes:

basis def
Nirvanesque ooggel – Nuxe | Effaclar DUO+ – La Roche-Posay

Wat make – up zelf betreft, gebruik ik dagelijks minimum 3 producten. Het gaat om een concealer, compact poeder en mascara.

De concealer gebruik ik op de donkere kringen onder mijn ogen en op de donkerdere lijnen op mijn gezicht. De lijnen onder mijn mondhoeken, van mijn mondhoeken naar mijn neusvleugels , het schaduwlijntje op mijn kin en dat vervelende pigmentvlekje op mijn wang krijgen ook een vleugje.

Als er in de concealer ook wat highlighter zit, licht dat je gezicht wat op. Het gaat om een product van het type ‘Touche Eclat’ van Yves-Saint-Laurent. Ik heb altijd 2 of 3 concealers in de running omdat ik die dingen steevast kwijt geraak. Ik koop dan een nieuwe en dan heb ik er na een maand plots 3. YSL zou dan net iets te kostelijk zijn, maar er zijn zeker goede alternatieven die ik gewoon in de supermarkt of in de Hema koop.

Stap 2 is een compactpoeder. Ik ben een blinkerke, dus poeder is voor mij een must. Mijn huid is dan matter en dat vind ik mooier. Als je de kleur goed kiest, krijg je er ook een egalere teint door. Het dekt natuurlijk helemaal niet zo goed als een foundation, maar dat is ook de bedoeling niet.

De keuze om mascara te gebruiken, ligt voor mij voor de hand: je ogen lijken groter, je hebt een frissere blik en vooral met een bril op, is het handig om die kijkers letterlijk in de verf te zetten.

Mijn keuzes op dit moment:

Dagelijkse producten def
Silk Edition – Bourjois | Accord parfait ‘la touche magique’ – L’Oréal | Volume million lashes – L’Oréal | Chubby stick – Clinique

Ik varieer wel heel veel met merken en soorten in deze producten. Momenteel is het Bourjois, er is ook nog Hema in de running, heb al L’ Oréal gebruikt… niet dat ik niet tevreden ben, maar ik probeer graag uit.

Goed om ook te vermelden: ik schmink mezelf in de auto op weg naar het werk. In tegenstelling tot andere chauffeurs, hoop ik wel op enkele rode lichten onderweg. Sommigen laten het ontbijt vallen, ik kies voor make – up in de auto. Je hebt er wel een vaste hand voor nodig! J

Om te ontschminken, zweer ik bij micellair water. Makkelijk, snel en vrij effectief. Ik was echt slecht in ontschminken. Micellair water is makkelijk. Het haalt misschien niet alles weg, zeker niet alle soorten mascara, maar het is beter dan helemaal niet te ontschminken, denk ik dan.

Mijn keuze:

Effaclar def
Effaclar micellair water – La Roche-Posay

Als aanvulling op dit alles: Chubby Stick van Clinique. Ik weet niet goed waarom, maar hier gebruik ik wel het duurdere merk. Het is een verzorgende lippenstift, zowel zorg als een vleugje kleur in één, althans dat belooft Clinique.

De stick voelt goed op mijn lippen, plakt niet en de kleur is zacht, niet fel. Ideaal voor op het werk, vind ik en zorgeloos aan te brengen.

Delen jullie jullie dagelijkse schoonheidsgeheimen ook met mij?

 

 

The following two tabs change content below.

13 Reacties

  1. liezewiezewoes
    16 februari 2016

    ik heb een vrij uitgebreid ritueel vrees ik 😀 Hier maak ik de boekentassen van de meisjes en leg ik de klerebn klaar maar de vent maakt ze klaar voor school want ik ben de deur al uit voor ze opstaan dus ik kan wel tijd spenderen aan mijn make-up en sta er dan ook om 6u voor op zodat ik om 6u45 kan vertrekken naar mn werk.
    Maar wat doe ik dus: ’s morgens smeer ik een laagje fruitzuur van QMS dat zo een 10 minuutjes moet inwerken, elke morgen. Intussen ga ik dan naar het toilet en kleed me aan. Dan reinig ik mijn gezicht met micellair water en smeer een oogcreme en dagcreme. Momenteel van Rituals maar als die op zijn schakel ik over naar het merk van mijn schoonheidsspecialiste (QMS of een iets goedkopere lijn). Dan breng ik een primer voor oogschaduw aan zodat die kan drogen en breng ik mijn touche éclat aan. Ik zweer bij die touche éclat want vind die echt de beste die er is. Dan gebruik ik ook een poeder tegen het blinken. Dat is van Les Couleurs de noirs. Topmerk én te koop in de apotheek. Maar nog een vrij nieuw merkje en nog niet overal te koop.
    Na het poeder is er dan oogpotlood, ook van Les Couleurs de noirs en dan oogschaduw. Oogschaduw is van Urban Decay, YSL of Chanel. Al ben ik grootste fan van Urban Decay. Ik heb de Naked paletten alle 3. een beetje een investering MAAR allemaal topkleuren en een super pigmentatie.
    Dan nog een laag mascara, eventueel met ene mascara basislaag eronder. Die is ook van Urban Decay ofwel van les couleurs de Noirs. Ik werk dan af met een klein beetje blush omdat ik er anders te vlak uitzie. De topfavoriet daar is momenteel eentje van Chanel uit de vorige lentecollectie. Mooi oud-roze dat er zeer natuurlijk uitziet.
    Als je geoefend bent is dit allemaal gedaan op zo een 15 a 20 minuten max. En dat heb ik er voor over want ik ben ook niet zo de frisse kop als ik opsta 😀 Op woensdag ga ik niet werken en dan is het hetzelfde maar zonder de make-up. Wel het zuur en de dagcreme.
    ’s Avonds ontschmink ik dan met een product van hema en dan reinig ik met een reinigingsgel en tonic. daarna dan nachtcreme.
    Als ik da nu allemaal lees, man, ik spendeer wel veel geld aan mijn huid 😀

    Beantwoorden
    1. An_nononsonsmoms
      16 februari 2016

      Ha, nog een Urban Decay fan. Zowel Eveline als ik hebben daar een palet van. En het leukst van al… ze verkopen die nu ook in België #vreugdesprongetje!

      Beantwoorden
      1. Eveline
        16 februari 2016

        We <3 Urban Decay, jaja! 🙂

        Beantwoorden
  2. Myriam
    16 februari 2016

    Graag, ik ben zóó snel rond…. Clinique Smart onder de oogjes, dagcrème van Nivea op de rest, kohl lijntje onderste ooglid. Soms wat sunpowder…Maar ik moet toegeven dat ik me laatst heb laten schminken en dat ik dacht, ik moet echt wat meer doen, dus dat plan ik wel….ooit 🙂

    Beantwoorden
    1. vlijtig.liesje
      16 februari 2016

      ik zou een ochtendlijk make-upritueel moeten hebben hé. ’t Is dat het zo’n groot verschil is, en ik mezelf eigenlijk ook heel goed kan opmaken, dus het zou echt moeten. Hier is dat heel erg met momenten en momenteel zit ik niet in zo’n moment, maar misschien is jouw blogberichtje wel een boost om het weer eens op te nemen

      Beantwoorden
  3. Joke (The Needle Of Choice)
    16 februari 2016

    Ik ben al blij als ik ’s morgens de tijd vind om een dagcrème te smeren :-). Niet veel ritueel dus! Ik kan er dan ook niks van, hahaha! Als ik op stap ga ben ik ook op tien minuten klaar: woestijnzand van Mylène oogschaduw (keuze uit vier kleurtjes, echt waar) en mascara, done. Mja, ik zal het eens moeten leren!

    Beantwoorden
    1. Eveline
      17 februari 2016

      Ooee, woestijnzaad, intrigerend. Dat ga ik eens bekijken! Thx voor de tip.

      Beantwoorden
  4. Liese
    17 februari 2016

    Oh zeg hoe zit dat met lippenbalsem? Waarom is dat niet goed? Ik heb geen uitgebreid ritueel maar mijn lippen doe ik wel altijd. Kan echt niet tegen droge velletjes. Dan zal ik die chubby stick v clinique ook eens moeten proberen zeg.

    Beantwoorden
    1. Eveline
      17 februari 2016

      Lippenbalsems kunnen wel goed zijn, maar je moet alleen een beetje opletten met wat er in zit. Sommige balsems bevatten minerale olie die er voor zorgen dat je lippen net meer uitdrogen. Check bijvoorbeeld: http://www.misslipgloss.nl/lippenbalsem-met-minerale-olie-wel-verslavend/. Gewoon even nakijken en dan kan je met gerust hart lippenbalsem smeren! 🙂

      Beantwoorden
  5. Melanie
    17 februari 2016

    Poe, ik ben lui! Ik gebruik alleen een dagcreme (dr. Hauschka) en als ik moet werken een poeder (bodyshop), een duo-potlood met aan de ene kant wit (onder oog) en aan de andere kant grijs/zwart (ooglid) (dr. Hauschka), en zwarte mascara (dr. Hauschka). Als ik er aan denk een lipstick van max factor. Om af te schminken een olie – vaak citroenlimonade, nu walnootolie. Werkt prima. Even nawassen met heet water. Ik gebruik geen nachtcrème, en als ik vrij ben geen make-Up en enkel de dagcreme.

    Beantwoorden
    1. Eveline
      17 februari 2016

      Lui, niets lui! Prachtig met alleen dagcrème waarschijnlijk, zonder twijfel. Uw ritueel klinkt op één of andere manier gezond en goed voor de huid. Ik ben nu ook wel geïntrigeerd door uw keuze voor dr. Hausckha. Ik ga dat zeker eens bekijken. En citroenlimonade of walnootolie als ontschminker, nog nooit aan gedacht, cool. Bedankt voor je fijne reactie!

      Beantwoorden
      1. Melanie
        18 februari 2016

        Dankje! Het moet overigens citroenOLIE zijn, niet limonade. Of dat een ‘damn-you-autocorrect’ – moment was of een ik-drink-nu-citroentjeslimonade’ moment waardoor de fout ontstond, laat ik in het midden, maar afschminken met limonade zou ik zelf nog even niet doen 🙂 Lavendelolie is dan trouwens ook wel weer fijn, zo net voor bedtijd.

        Beantwoorden
  6. TinneV (NaaiSGerief)
    27 februari 2016

    leuk om te lezen ;-). ik heb geen tijd om me op te maken dus moet het snel gaan! anderen verschieten ook altijd als ik zeg dat ik het doe, dus moet het zijn dat het niet opvalt, of dat het niet helpt , dat kan ook ;-). Ik wil ook graag zo min mogelijk rommel op m’n lichaam dus ga naar de natuurwinkel. Ik ben fan van dr Hauschka en meng mijn dagcrème (iets van weleda) met dit: https://www.dr.hauschka.com/nl_NL/producten/bronzing-fluid/. dat geeft een kleurtje maar dat lijkt van de zon te komen ;-). Dan doe ik er nog wat bronzing powder over (https://www.dr.hauschka.com/nl_NL/producten/bronzing-powder/). En voor mijn lippen zweer ik bij de good old Chapstick (https://www.dr.hauschka.com/nl_NL/producten/bronzing-powder/) die ik bij de apotheker haal. Dat schijnt iets van vroeger te zijn: de vader van één van mijn collega’s had vroeger nog zo’n echte oude apotheek en toen zij zag dat ik die stick bovenhaalde, kreeg ze nostalgische gevoelens. Die werkt dus echt he! Labello en zo daar krijg ik inderaad extra droge lippen van. Tot zo ver mijn rituelen ;-). Dat micellair water vind ik ook wel interessant…

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.